Handla Mera

Sveriges bästa hästutrustning

För oss alla som är hästälskare och verkligen vill ha den bästa utrustningen och bästa skydden för dig och din häst så finns det några saker att tänka på innan du köper exempelvis ett hästtäcke eller ett schabrak.

Denna artikel handlar om tips för dig som vill välja ett bra hästtäcke. Oavsett om du söker bra ponnytäcken eller ett snyggt föltäcke så finns det något för dig och din häst.

Hitta rätt täcke till din häst!

På internet hittar du  ett stort utbud av hästtäcken i olika modeller och prisklasser.

Det finns allt från stallskyddet, svettskyddet, regnskyddet och utomhusskyddet för alla årstider, förutom ridskyddet, flugskyddet, ländskyddet och reflexskyddet. Googla och hitta butiker som du kan be om hjälp med att hitta rätt täcke för ditt bruk.

När hästen är rätt klädd kan den njuta av sin tid utomhus även på vintern. Hos fler leverantörer på nätet kan du köpa ett häst  vintertäcke som håller din häst varm samtidigt som skyddet inte hindrar hästen från att röra sig som den vill. Hos dem kan du välja mellan olika fodral som alla skyddar din häst från vinterkylan.

Några exempel på bra produkter är Finntack Pro Avalanche som har 300 grams fyllning, förutom ett vatten- och vindtätt yttertyg. Överdraget har dubbla rosettspännen som är lätta att fästa och öppna, korsband och avtagbara benband. Bågdelarna på hästtäcket sitter högt och kommer att ge mindre skav och mer rörelsefrihet. Den här filten är perfekt om det förutom att vara kallt kommer lite regn. Ofta kan du hitta dessa vintertäcken för hästen i olika färgkombinationer.

Om du vill ha ett överdrag för mycket kalla vinterdagar kan du välja Finntack Pro. Detta är ett överdrag är ett extra varmt kombinerat vinterskydd med hals, och med en ny design som täcker den öppning som de flesta kombinerade överdrag har. Detta kan vara en bra idé om du har en häst som tycker det är roligt att tugga och dra i de främre spännena.

Back on Track Steel utomhusdäck med hals finns i både 100 gram och 370 grams fyllning. Detta är ett robust hästtäcke som fungerar mycket bra i extrema väderförhållanden.

Fodret är från Welltex, ett keramiskt tyg som ger lugnande, smärtlindrande infraröd terapi för att lindra stelhet och muskelskador. Överdraget har en vattentät och andningsbar effekt med hög densitet, och har en inbyggd hals utan fyllning som enkelt kan placeras i en integrerad ficka.

Lycka till med att hitta det perfekta hästtäcket för dig och din hästs behov.