Handla Mera

Energi för att orka hålla en aktiv livsstil

Väldigt många människor strävar efter en aktiv livsstil och drömmer om en aktiv livsstil som håller över tid. En aktiv livsstil betyder på inget sätt att man behöver träna på elitnivå eller ens intensivt för den delen.

En aktiv livsstil är för att börja med väldigt olika för olika människor och betyder olika saker.

Med en aktiv livsstil menas ett liv där man regelbundet håller sig i rörelse och får ordentligt med motion – oavsett om det är långa promenader, cykeln till jobbet, träning på elitnivå eller matcher med kompis för skojs skull. 

 

Träning är bra för oss

I dagens samhälle så rör vi på oss betydligt mindre än vad vi historiskt sett gjort – det är en naturlig utveckling av mer och mer stillasittande arbete, ökat tillgång till transportmedel och kommunaltrafik och ett mer och mer utvecklat samhälle.

Vi behöver inte röra på oss lika mycket längre för att ta oss till olika ställen, och många människor anser att de inte har tid med motion i vardagslivet.

Sanningen är dock att vi mår bra av röra på oss, träning är bra för oss – och börja vi motionera och röra på oss mer så kommer vi att må bättre.

Genom att lägga till motion och rörelse i vårt vardagsliv så uppnår vi inom sinom tid en aktiv livsstil – och vad det är för form av träning spelar betydligt mindre roll än att vi tränar.

 

Vikten av att äta bra och få i sig näringsämnen

Vi människor mår bra av att röra på oss och få till en aktiv livsstil. Något vi även mår otroligt bra av är att äta bra och ordentligt.

Detta betyder inte på något sätt att man endast måste äta otroligt hälsosam mat eller följa någon form av diet – utan för de allra flesta människor betydligt detta helt enkelt att se till att få i sig tillräckligt mycket energi och hålla koll på att man får i sig alla näringsämnen som behövs.

Till exempel Sköldkörtel kelp/jod och Vitamin D3+K2, om man håller en aktiv livsstil så är detta extra viktigt och man kan behöva överväga kosttillskott – till exempel Q10 200 mg eller Multivitamin Man.